Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2016 18:19 - Антиотрова
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2130 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В качеството на ваксина срещу разпръскваната отрова от страна на политико-енерГЕПИйната мафия аз си забърках противоотрова и понеже не съм алчен като тях ще я споделя с вас, пък който желае да постъпи както намери за добре. Но първо да припомня какво представлява отровата!
Преди по-малко от ДВЕ седмици министърката със срамното име пусна отровен дим, че тока щял да поевтинее, защото поевтинявал природният газ. Може и наистина да поевтинее, но с толкова малко, че практически нищо няма да усетим, а истинските причини, поради които тока ще продължи да бъде неприемливо скъп ще продължават да си действат. И разобличаването на едната от основните причини, за скъпият ток, която министърката "не вижда и не знае", практически има силата на ПРОТИВООТПОВА. И тя изглежда така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху графиката):

image

Белите стълбчета/барчета показват количествата изнесана електроенергия от България към всички съседни страни, през първите ДЕВЕТ седмици на 2015-та г. (Първата седмица се състои от 10, а не от обичайните 7 дни.) Зелените стълбчета/барчета показват същото, но за 2016-та г. Червените стълбчета/барчета показват количествата внесена в България електроенергия от Румъния, за първите ДЕВЕТ седмици на настоящата 2016-та г. Всички данни са взети от интернет сайта на Електроенергийният системен оператор (ЕСО).

За да усетите силата на антиотровата трябва 1-во да си припомните, каква е разликата (средната) между цените на тока, на енергийната борса в Букурещ и същата - на борсата в София. Който е забравил може да си припомни от "
Защо тока ни е по-скъп?". И 2-ро да направите едно елементарно упражжнение. Съберете числата в зелените барчета и резултата сравнета със сумата на числата от червените барчета. Който от вас е получил практически равни числа, с разлика много под 1%, значи е добре с математиката.

Какво означава това? А това означава, че от началото на тази година сме изнесли към всички съседи точно толкова количество ток, колкото сме внесли от северната ни съседка Румъния, но с 20% ПО-СКЪП от нашият!

В същото време се вижда и, че износа, като цяло се е свил по сравнение със същият период на миналата година с близо 50%. Това
министърката със срамното име "не го знае" и за това не ни го казва, "Не го знае" и нито един представител на политико-енерГЕПИйната мафия, както и нито една "медиа или журналист". Ето защо отровата носеща мор и мизерия на територията на страната става все по-силна и концентрирана.

Е, аз поне си имам противоотрова. Истината е най-добрата противоотрова на лъжата. Но това не е достатъчно тя да се задейства. Истинското противоотровно действие ще настъпи, когато повече жертви разберат механизмът и принудят мафията да спре престъпните си практики. А това зависи и от вас.

Георги Котев



Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9839946
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031