Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2017 08:46 - Духът на Джендо ви псува...
Автор: kanibal Категория: Поезия   
Прочетен: 4672 Коментари: 7 Гласове:
13

Последна промяна: 25.05.2017 08:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Във Рая вали тъжен дъжд, излизам навън да подишам,
боли ме ей тъй изведнъж,
направо се чувствам излишен!
Прелитам поля и гори,
крилете ми тежко се мятат -
заклани жестоко зари
затрупвт злокобно земята.
Навсякъде робски души
и мен ме изкарват безгласен,
и дивото в мен тъй крещи -
не съм като вас тревопасен!
Проклинах ви приживе аз -
покорни на чужда държава,
но явно ужасният мраз
превърнал честта ви е в плява!
На идоли кланят се те,
безчестно нарекли се - фили,
разяждат ги зли бесове,
родината страшно убили!
Проклинам ви,жалки овце,
забравили род, чест и слава -
аз, Джендо, си имах сърце,
а вие сте с два крака крави!


Тагове:   ОТРЕПКИ,   червеи,   русофили,


Гласувай:
24



1. анонимен - Да се отречеш от българщината за...
25.05.2017 10:22
Да се отречеш от българщината заради русия значи, че си урод.
цитирай
2. kanibal - руските кретени в действие
25.05.2017 10:43
Препечатваме от руския сайт статия за кирилицата, публикувана на връх 24 май т.г. В не НЯМА НИТО ДУМА ЗА ТОВА, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ СВЕТИ БРАТЯ СА ДАЛИ СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ НА ТОВАРИЩИТЕ ОТ РУСИЯ. Битката “в днешни дни за кирилицата” това било “борба за независимостта на народите от Руската цивилизация”:

http://rusnext

24.05.2017 – 14:19

Кириллица: графический код нашей цивилизации

24 мая — день памяти святых равноапостольных Кирилла и Мефодия.

В этот день мы должны еще раз повторить, что православный мир не навязывает единообразия, не требует (в отличие от Запада) тотальной унификации.

Это проявляется и в церковном устроении: на Востоке сосуществует симфония Патриархий, на Западе — господствует Рим. Это проявляется и в культурном пространстве: на Востоке — разнообразие национальных письменностей, на Западе — засилье латиницы.

В границах Византийской цивилизационной ойкумены возникло несколько письменных традиций, родственных основной, греческой. Свои оригинальные виды письма, которыми пользуются до сих пор, создали армяне, грузины, эфиопы. Но самое широкое распространение и мировую известность получило, конечно, письмо славянское, Кириллица, творение школы просветителей Кирилла и Мефодия.

Кириллица создана специально для славян, она идеально приспособлена для передачи нашей фонетики. Даже соседним, родственным с нами балтийским и германским языкам она подошла бы гораздо лучше, чем латинская письменность. Судите сами, как короче и проще записать: «ещё» или «jeshchjo», «дойч» или «deutsch»?

Вместе с тем, кириллица не просто самый удобный способ записи славянских слов. Это ещё и графический код нашей цивилизации, показатель её самостояния, самоценности.

К чему привёл отказ западных славян от кириллицы, подчинение правилам внешне более развитого, более древнего латинского мира? Не к прогрессу и равному процветанию с народами Запада, но к многовековому порабощению, утрате национальных государств, и,- если бы не Россия,- к перспективе полной ассимиляции.

Совсем недавний, произошедший в девятнадцатом веке, отказ от кириллицы румын, совпал для наших православных балканских братьев с полной подражательной зависимостью от западных держав, что, в конечном счёте, привело к участию в бесславном гитлеровском походе на Восток.

В наши дни борьба за кириллицу — это борьба за культурную независимость народов Российской цивилизации. Отказ от кириллицы и переход на латиницу, — где бы он ни замышлялся, на Балканах, Украине или в Средней Азии, — это всегда инструмент западной экспансии, утрата национальной самобытности и угроза культурной ассимиляции.

Кирилл и Мефодий не были воинами. Но своим тихим подвижническим трудом они сделали больше многих воинов для защиты славянской самобытности, для независимого развития Православного мира, для культурного упрочения Российской цивилизации.

Помните: на кириллице написаны не только статьи Менделеева и стихи Пушкина, — кириллицей маркирован самый первый корабль, преодолевший земное притяжение и вышедший в космос. Азбука Кирилла и Мефодия — не просто наше национальное богатство, но достояние всего человечества.

Источник: http://rusnext/recent_opinions/1495624798

Afera
цитирай
3. kanibal - Славянската писменост идва от м...
25.05.2017 13:37
Славянската писменост идва от македонските земи! Това невероятно изказване направи руският президент Владимир Путин към македонския си колега Георге Иванов вчера и буквално взриви цяла България на връх един от най-светлите ни празници - 24 май.
Реакцията на премиера Бойко Борисов не закъсня, не се забави и тази на външния ни министър Екатерина Захариева, които елегантно и дипломатично, но подобаващо отговориха на Путин за това откъде идва славянската писменост и как не бива да се трие историята за сметка на геополитически мераци.
Президентът на България Румен Радев обаче явно се уплаши от позицията, която трябва да вземе не само като българин, но и като държавен глава. И за пореден път се изложи чутовно, запазвайки пълно мълчание и то точно навръх 24 май.
Вместо да повдигне темата в словото си и да застане като главнокомандващ и дипломат №1 на България зад интересите си, той като уплашено дете държеше за ръка съпругата си с неслучайния прякор Генерал Деси и вдигаше наздравици с кохортата си от никому неизвестни псевдо интелектуалци в Бояна. Явно гуляят сред съпруги на обвиняеми олигарси, протестърки, послушни журналисти, червени депутати и показността на първата дама са по-важни от това държавния глава да заеме ясна позиция по този важен за страната ни въпрос.
Срам и позор е подобно държание от страна не само на държавен глава, а дори на един български мъж! А може би Деси не му е написала какво точно да говори и затова е замълчал, или пък пажът му Иво Христов не е успял за 3 часа да спретне някоя реплика, която да му сложи в устата, след избухването на скандала?!
Не смеем и да мислим, че щом не противоречи на Путин, и според Румен Радев славянската писменост идва от македонските земи... Но е странно защо като президент на България не си задава въпросът дали Путин трябва да поздравява на 24 май именно македонския президент, а не него.
Радев явно не може да говори сам, не каза каква му е позицията по много важни въпроси до сега, чака някой да му напише пост във фейсбук, чака някой да му каже какво да наизусти и прокламира По всичко личи, че не знае и как да заеме завоя към Путин, без да бъде родоотстъпник, но и с мълчанието си той се превръща в такъв!
цитирай
4. nkf - Чакай ти тукашните русиянски по...
25.05.2017 14:25
Чакай ти тукашните русиянски помаци да те разберат, че и да усетят съвест някаква. Това са изроди, нямащи общо с човешкия род.
цитирай
5. kanibal - Чакай ти тукашните русиянски по...
25.05.2017 14:45
nkf написа:
Чакай ти тукашните русиянски помаци да те разберат, че и да усетят съвест някаква. Това са изроди, нямащи общо с човешкия род.


Точно така мисля и аз. Че не са българи путиноидите е ясно, но всичко сочи, че не са и хора в общоприетия смисъл на понятието.
За тях майка, баща, бог, родина са по-долу от русията.
цитирай
6. blackpredator - апсолютно си прав
25.05.2017 15:29
духът на Джендо пцува и Михайловски
к'ви Солунски, Хисарските двама братя
цитирай
7. kanibal - духът на Джендо пцува и Михайлов...
25.05.2017 18:29
blackpredator написа:
духът на Джендо пцува и Михайловски
к'ви Солунски, Хисарските двама братя


За путиноидите определено путин стои над Захария, знам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kanibal
Категория: Поезия
Прочетен: 523628
Постинги: 332
Коментари: 949
Гласове: 26971
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031